fbpx

Vítání prázdnin na Floridě 27. 6. 2020

05. 07. 2020
DSCF5907-1-1280x720.jpg

V sobotu 27. června se na Adamovské louce u Motorestu Florida opět konala kulturně-sportovní akce pro děti a jejich rodiče, kterou připravily lektorky Sport klubu Fame. Po úspěchu předcházející Indiánské stezky bylo očekávání účasti velkého počtu malých sportovců a sportovkyň naplněno.

Zajímavý program celého dne přilákal ke stanovištím více jak 100 dětí. Připraveno bylo celkem 6 sportovních aktivit, při kterých dětem pomáhaly trenérky Sport klubu Fame. Splnění všech šesti úkolů zabralo dětem přibližně hodinu, během které rodiče mohli odpočívat na Floridě. Děti a trenérky během sportovního odpoledne střílely ze vzduchovky, dělaly správně a pečlivě provedené kotouly a tradičně také válely sudy, střílely na koš, házely raketou, věnovaly se slalomu a přeskokům, učily se chůzi housenky, tedy všichni jdeme jako jeden, a zdokonalovaly se ve skoku z místa.

Samozřejmě po splnění úkolů na všech stanovištích bylo nutné se s létem řádně přivítat, proto si děti užívaly další zábavu při doprovodném programu. Lektorky připravily skákací hrad, vodní skluzavku, balance ball, throw and catch, skákání přes guma, skákání v pytli, malování a další. Na děti, které byly nabité energií a radostí ze začínajícího léta, čekala také dětská diskotéka.

Jak je evidentní program byl bohatý a pestrý, aby bylo o sportovce po celý den dobře postaráno připravily lektorky z Famu za spolupráce s jihočeskou Madetou, velice výživné, nejen oku lahodící svačinky. Obrovským a velice příjemným bonusem celé akce byl bezplatný vstup, který byl možný díky finanční podpory obce Adamov a Hůry. Jako vzpomínka na zážitkové odpoledne zůstala každému malému účastníkovi medaile a dárek.

Počasí bylo celý den nádherné, po špatných předpovědí, už jsme ani nedoufaly, že nám sluníčko zasvítí a nakonec nám dělalo společnost celý den. Nebylo tak nutné program měnit a akce byla zahájená, jak bylo plánováno ve 14. hodin, kdy vyrazila ke stanovištím první skupina a každou čtvrt hodinu na startu začínala další. Pro lepší organizaci dne se tentokrát zájemci na zvolený čas přihlašovali předem. Ačkoliv vznikl v přihlašovací síti drobný problém, trenérky Sport klubu na místě drobné nesrovnalosti rychle vyřešily a zábava běžela celé odpoledne bez zádrhelu. Na závěr celého dne bylo od 20. hodiny ve venkovních stanech nachystané občerstvení a také diskotéka pro dospělé. Na své si tedy během Vítání prázdnin přišel opravdu každý a léto na Adamovské louce bylo zahájeno a přivítáno, jak se patří.  Závěrem shrnutí krásného odpoledne, chceme poděkovat všem zúčastněním, rodičům i šikovným sportovcům, kteří se zapálením plnily úkoly a užívali si doprovodného programu. Už nyní se těšíme až se s vámi a dalšími novými tvářemi opět setkáme na dalších plánovaných akcí, které doufáme budou stejně vydařené a přinesou nám všem opět nové zážitky a spousty zábavy.


ADAMOVSKÝ ZPRAVODAJ (ZÁŘÍ 2020)